— f s o a r k

NCI Wellness Centre & Ward Complex

 

 

 

The NCI Wellness Centre and Ward Complex is situated in a wooded area a short drive away from a nearby satellite urban centre.  Given the abundance of views and natural light, and their importance to the well being of patients, we have, in a straight forward and consistent manner, created a façade by sizing the window openings according to the different programmatic needs, while introducing subtle shifts in their positions in order to “de-institutionalized” an otherwise repetitive façade layout typical in institutional buildings.  The balance of discipline and play in our design strategy results in a dappling effect that softens the building into the natural surroundings.

NMC-2a 600x400

NMC-1 600x600

NMC-3a 600x400

NMC-4a 600x400

NMC-5a 600x400

NMC-6a 600x400