f s o a r k

CLIVE RESIDENCE

 

CLIVE RESIDENCE

The proposed townhouse development sits within a single 44’x130’ corner lot, in the newly implemented RM-9BN zone of the Joyce-Collingwood Station Precinct. The project consists of a single, three-storey tall building comprising three side-by-side townhouses. The total building area is 6,885 square feet (FSR 1.20).

In order to create homes suitable for multi-generational living, adaptability becomes one of our primary design considerations. Each townhouse has a lock-off unit on the ground floor, with its separate entry from a common hallway as well as directly from the street, and can be converted to an in-law, caretaker or rental suite. The layout of the second floor can be easily adapted for home office or b&b use. All dwelling units have their own outdoor terrace and accessible bathrooms.

The exterior design has taken inspiration from the canal houses in Amsterdam with respect to scale, proportion and rhythm. Massing and materials are compatible with neighbourhood characters, climatic and budget requirements. The proposed design seeks to achieve unity with a simple, contemporary material palette, at the same time demarcates individual ownership by means of volumetric variation, entry and bay window features.

……….
Commissioned by: Private Developer
Project Team: Olivia Alvarez, Imu Chan, Alex Rokosz
Photographs and Text by: Imu Chan
Renderings by: Alek Rokosz
Location: Vancouver BC
Completion: Under Construction