Fountain Studio of Ark - f s o a r k

Rugby Residence Kitchen Renovation

Rugby Residence is a modern kitchen renovation with multigenerational living in mind. We focus on creating a shared space between mother and children, a common ground where the knitting of a family can be tangibly constructed. Cheerful interventions include a bench overlooking the split-level living area, a concession window serving the sun deck and a generous floor space for the whole family.

RUGBY RESIDENCE RENOVATION

Given the efficiency and economy inherent in the design of a functional space, the Rugby Residence kitchen renovation is never conceived as a project merely about food preparation. Instead, we focus on creating a shared space between mother and children, a common ground where the knitting of a family can be tangibly constructed. In spirit, the project is not unlike designing a park: the children assume certain autonomy in the playground under the attention of the parent, while the parent find a quiet spot at the periphery, contemplating her own endeavors. An exchange may take place here and then. In the end, the discipline of laying out cabinets, appliances and counter space typically dominate a kitchen design have made room for a few cheerful additions. These include a bench overlooking the lower living area, a concession window serving the sun deck and a generous floor space, hosting the ever-changing improvisation of the family affair.

……….

Commissioned by: Private Client
Constructed by: Solid Wood Homes Inc.
Photographs and Text by: Imu Chan
Location: Burnaby BC
Completion: 2013